Ga door naar hoofdcontent
InformatieInenten kinderen mogelijk door koelunits en zonnepanelen- Oeganda

Inenten kinderen mogelijk door koelunits en zonnepanelen- Oeganda

In de rurale gebieden van Kissiflui en Norvisi (Ghana) met 7000 inwoners lijden kinderen aan ziekten die voorkomen kunnen worden door deel te nemen aan het reguliere vaccinatieprogramma. Hierin zitten inentingen tegen mazelen, kinkhoest, tetanus, tuberculose, difterie, poliomyelitis, gele koorts en hepatitis B. Vanwege een niet goed functionerende koude keten ging de kwaliteit van de vaccins verloren. 

Door het aanschaffen van koelkasten en zonnepanelen voor het gezondheidscentrum in Kissiflui kunnen vaccins nu gekoeld bewaard worden. Kinderen kunnen hierdoor deelnemen aan het vaccinatieprogramma en ingeent worden.

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds heeft dit project van partnerorganisatie Together for Development mogelijk gemaakt door het financieren van koelkasten en zonnepanelen. Medewerkers van Together for Development hebben zonnepanelen geplaatst op het  gezondheidscentrum in Kissiflui en geïnstalleerd. Hierdoor is er een stabiele elektriciteitsvoorziening in de klinieken aanwezig. De aangeschafte koelkasten zorgen ervoor dat de vaccines op de juiste temperatuur bewaard kunnen blijven.

Er is nu altijd stroom aanwezig in de kliniek, ook in de avond en de nacht. Hierdoor kan er ook spoedeisende hulp geboden worden bij bevallingen. Ook komen er steeds meer zwangere vrouwen naar de klinieken voor controle tijdens de zwangerschap.

IMG_4519
IMG_4252
De koelkasten arriveren

De koelkasten arriveren

Afbeelding5
IMG_3103
1 IMG_4835
IMG_3566
IMG_5025