Ga door naar hoofdcontent
InformatieLillian ten Thij

Lillian ten Thij

Ik vind het jammer dat ik dit idee niet 30 jaar eerder heb gehad, want wat een waterpompen zouden er dan in Afrika staan!

Dankzij onze donateurs kunnen wij kwetsbare groepen mensen in Sub-Sahara Afrika blijven helpen. Een van onze trouwe donateurs is Lilian ten Thij. Onlangs heeft zij zelfs in haar eentje een nieuwe waterpomp in Ghana mogelijk gemaakt. Wat motiveert Lilian om ons te steunen?

Een aantal jaren geleden trok één van de projecten van het NASF de aandacht van Lilian; doneren aan een waterpomp in Nigindani. Lilian: ‘’Ik vond de projecten van de NASF heel bijzonder en dacht bij dit project: dát moet ik doen. Maar zoals het wel vaker gaat raakte het een beetje op de achtergrond.’’

Ontroerd

Het toeval wilde dat haar eigen waterpomp thuis kapot ging en hersteld moest worden. Toen ze daarna haar planten weer water kon geven met grondwater in plaats van drinkwater moest ze opnieuw aan het project denken. Lilian: ‘’Ik dacht: ik een pomp, dan zij ook een pomp. Toen heb ik het resterende bedrag aangevuld.’’ Inmiddels is de waterpomp in Nigindani gerealiseerd. Het ontroerde Lilian toen de projectleider schreef: “Nu hebben 1250 mensen schoon drinkwater. Ze hoeven ze geen water meer uit een vervuilde plas te halen die veel ziekten veroorzaakte.’’ Ook het lokale ziekenhuisje en de markt konden door de waterpomp worden voorzien van schoon water.

Dit bericht gaf Lilian ook meteen de motivatie om opnieuw te doneren; dit keer voor een waterput in Nagaateng in Ghana. Lilian: ‘’Water is zo belangrijk, het is de meest primaire levensbehoefte. Iedereen zou toch water moeten hebben. Wij hebben zoveel en zij zo weinig, dus waarom niet delen? Ik vind het jammer dat ik dit idee niet 30 jaar eerder heb gehad, want wat een waterpompen zouden er dan in Afrika staan! Maar ik hoop dat er meerdere mensen zijn die willen doneren voor jullie fantastische projecten!’’