Ga door naar hoofdcontent
InformatiePeriodiek schenken

Periodiek schenken

Een duurzame invloed op positieve verandering.

Bij het Albert Schweitzer Fonds zien we dagelijks hoe periodiek schenken écht het verschil maakt. Het gaat niet alleen om geld geven; door met ons mee te doen, help je gemeenschappen vooruit en maak je blijvende veranderingen in mensenlevens mogelijk. Met jouw regelmatige steun kunnen wij continu werken aan een betere toekomst voor de kwetsbare groepen in Sub-Sahara Afrika. 

Waarom periodiek schenken aan het Albert Schweitzer Fonds?

1. Stabiele ondersteuning

Periodiek schenken geeft ons de stabiliteit die nodig is om onze projecten te kunnen blijven ondersteunen. We kunnen proactief inspelen op de lopende behoeften van lokale gemeenschappen en flexibel reageren op nieuwe uitdagingen.

2. Duurzame verandering realiseren

Met regelmatige donaties kunnen we niet alleen directe behoeften vervullen, maar ook vooruitkijken en plannen maken voor de toekomst. Jouw steun draagt bij aan het versterken van gemeenschappen, waardoor ze zelf blijvende verandering kunnen realiseren.

3. Betekenisvolle betrokkenheid

Als periodieke donateur ben je een partner in verandering. Met jouw betrokkenheid bouw je samen met ons aan een betere toekomst voor kwetsbare groepen. 

4. Belastingvoordeel

Periodieke schenkingen bieden vaak belastingvoordelen. Als donateur kun je in aanmerking komen voor belastingaftrek. 

Hoe doe je mee?

Wanneer je kiest voor periodiek schenken bij het Albert Schweitzer Fonds, word je een essentieel onderdeel van onze inzet voor duurzame ontwikkeling. Jouw doorlopende steun betekent een wereld van verschil voor degenen die dit het hardst nodig hebben.

Persoonlijk advies

Denk je erover na om een substantieel bedrag aan het Albert Schweitzer Fonds te doneren? We begrijpen dat je wellicht begeleiding nodig hebt of een luisterend oor voor al je vragen en ideeën. Onze fondsenwerver, Tanja Keijzer, staat klaar om persoonlijk advies te geven.

Steun een specifiek project

Je kunt ook een specifiek project of thema ondersteunen vanaf € 5.000,-. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie hierover. Jouw genereuze steun maakt het mogelijk om concrete veranderingen te realiseren en de levens van kwetsbare groepen in Sub-Sahara Afrika te verbeteren. Als grotere donateur ontvang je updates en een diepgaander inzicht in de voortgang en resultaten van het door jou gesponsorde project. Het is ook mogelijk om je (bedrijfs)naam aan het project te verbinden.

Belastingvoordeel:

Wist je dat je een groot deel van je gift aan het Albert Schweitzer Fonds kunt terugkrijgen van de Belastingdienst? Dit kan door je gift vast te leggen als periodieke schenking. Kijk op de pagina van de Belastingdienst ‘Schenken met belastingvoordeel’ voor uitleg over hoe dit werkt.