Ga door naar hoofdcontent
InformatieWord donateur

Word donateur

Kleinschalig, lokaal, en 100% naar de projecten

Bij het Albert Schweitzer Fonds geloven we in de kracht van kleinschaligheid, lokale betrokkenheid en directe impact. Onze missie strekt zich uit tot de diepste hoeken van Sub-Sahara Afrika, waar we samenwerken met lokale leiders en gemeenschappen om duurzame verandering teweeg te brengen. We willen niet alleen de problemen aan de oppervlakte aanpakken, maar ook de onderliggende oorzaken van ongelijkheid en nood.

Als donateur van het Albert Schweitzer Fonds draag je bij aan:

1. Directe impact op levens:

Als donateur ben je de drijvende kracht achter concrete veranderingen. Jouw bijdrage gaat rechtstreeks en voor de volle 100% naar projecten die de gezondheid, het onderwijs en het welzijn van lokale gemeenschappen verbeteren. Het is een kans om direct bij te dragen aan het creëren van een betere toekomst voor anderen.

2. Ondersteuning van lokale initiatieven:

Wij leggen onze projecten niet op; ze ontstaan uit de behoeften van lokale gemeenschappen. Of het nu gaat om het bouwen van waterputten, het installeren van sanitaire voorzieningen, of het ondersteunen van educatieve programma’s. Het initiatief en de oplossing komen altijd vanuit de lokale bevolking. Als donateur ben je een partner in het ondersteunen van initiatieven die door lokale gemeenschappen worden geïnitieerd. Je geeft hen de middelen om zelf de koers van hun ontwikkeling te bepalen.

3. Hulp aan kwetsbare groepen:

Donateur worden bij het ASF betekent dat je een stem geeft aan degenen die anders misschien niet gehoord zouden worden. Kinderen, meisjes, moeders, ouderen, mensen met een lichamelijke beperking, mensen met psychische problemen. Je geeft kwetsbare groepen mensen toegang tot basisbehoeften en basis gezondheidszorg en daarmee een kans op een beter leven. 

4. Samenwerken aan duurzame ontwikkeling:

Jouw betrokkenheid gaat verder dan een eenmalige gift; het is een investering in duurzame ontwikkeling. Door donateur te worden, draag je bij aan projecten die niet alleen de huidige problemen aanpakt, maar ook herhaald kunnen worden in andere gemeenschappen. Samen met het ASF bouw je zo aan een veerkrachtige toekomst voor komende generaties.

Onze kracht in het kort:

1. Lokale verankering:

Wij werken op initiatief van lokale gemeenschappen samen met hen om concrete oplossingen uit te voeren die aansluiten bij hun gezondheidsbehoeften en cultuur.

2. Kleinschalig

We kiezen bewust voor een kleinschalige aanpak. Zo kunnen we snel reageren op lokale uitdagingen en de middelen effectief inzetten. Ook houden we daardoor controle op de uitvoering en zien we toe op een correcte besteding van donateursgeld.

3. 100% naar de projecten

Bij ons gaat elke gedoneerde euro naar de projecten. 100% van je gift draagt direct bij aan het verbeteren van levens, zonder administratieve kosten of overhead.

4. Betrouwbare partner

Met het CBF-keurmerk en ANBI-status staat het Albert Schweitzer Fonds garant voor betrouwbaarheid.

Waarom donateur worden?

Omdat jouw betrokkenheid niet alleen een financiële impact heeft, maar een impact op hele gemeenschappen die streven naar een betere toekomst. Met jouw donatie stimuleer je duurzame, lokale veranderingen die levens transformeren. Help je mee?