Ga door naar hoofdcontent
NieuwsGezondheid en welzijn verbeterd: Jaarverslag 2023

Gezondheid en welzijn verbeterd: Jaarverslag 2023

Vrijdag 14 juni 2024Afbeelding Gezondheid en welzijn verbeterd: Jaarverslag 2023

Afgelopen week hebben wij ons Jaarverslag 2023 gepubliceerd. Hierin delen we de mooie resultaten en impact van onze projecten van het afgelopen jaar.

49.895 mensen geholpen

In 2023 hebben we 7.880 mensen toegang gegeven tot schoon drinkwater, 18.350 mensen voorzien van betere medische zorg, en 1.656 mensen geholpen met verbeterde hygiëne door de aanleg van toiletten en latrines. Daarnaast hebben 1.915 meisjes dankzij herbruikbaar maandverband nu de hele maand door toegang tot onderwijs, en kregen 388 kwetsbare kinderen met albinisme, ondervoeding en/of een handicap betere gezondheidszorg. Ook hebben 15.800 moeders en pasgeborenen betere prenatale zorg ontvangen.

We hebben in totaal 23 projecten gesteund in Oeganda, Ghana, Kenia, Malawi en Burkina Faso, met een totale investering van € 155.788. Onze projecten variëren van het bouwen van latrineblokken en waterputten tot het leveren van zonnepanelen aan klinieken zonder stroom.

Albert Schweitzer Prijs

Een hoogtepunt dit jaar was de uitreiking van de Albert Schweitzer Prijs 2023. Dieuwertje Drexhage werd bekroond tot Gezondheidspionier van het jaar voor haar project om een herbruikbare vacuümpomp voor bevallingen te ontwikkelen. Koen Gelpke won de publieksprijs met zijn project “Iedere minuut telt in Tanzania”.

Meer lezen?

Wij blijven ons inzetten voor het verbeteren van gezondheid en welzijn van kwetsbare groepen in Sub-Sahara Afrika, geïnspireerd door het gedachtegoed van Albert Schweitzer. Lees het volledige jaarverslag op www.nasf.nl.