Ga door naar hoofdcontent
Afbeelding images
Afbeelding shutterstock_1963486705_compressed
Afbeelding 1 Winnaars afgelopen 10 jaar ASP met AS award � Joost Bastmeijer-1674

Over Albert Schweitzer

Over het ASF

Over de Albert Schweitzer Prijs

Afbeelding images

Over Albert Schweitzer

Het Albert Schweitzer Fonds (ASF) zet het gedachtegoed van Albert Schweitzer voort. Albert Schweitzer werd vooral bekend door zijn werk in het Lambaréné ziekenhuis in Gabon, Centraal-Afrika. In 1952 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede voor de oprichting van dit ziekenhuis. Maar hij was ook musicus, theoloog en filosoof.

Albert Schweitzer is bekend door zijn unieke visie samengevat in de woorden ‘Eerbied voor het Leven’.

Afbeelding shutterstock_1963486705_compressed

Over het ASF

Wat bij ons vanzelfsprekend is, kan in Afrika tot serieuze gezondheidsproblemen leiden.
Wist je bijvoorbeeld dat menstruatie één van de belangrijkste oorzaken is voor schooluitval bij meisjes in Afrika? In dit soort gevallen is er geen groot budget nodig om een verschil te maken. Het gaat er juist om dat we lokale initiatieven extra steun geven. Waardoor mensen in staat zijn zélf een verschil te maken, voor een gezonde toekomst.

 

Afbeelding 1 Winnaars afgelopen 10 jaar ASP met AS award � Joost Bastmeijer-1674

Over de Albert Schweitzer Prijs

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het ASF jongeren stimuleren om hun talent in te zetten voor het welzijn van anderen, die het minder goed hebben. Hiermee treden ze in de voetsporen van Nobelprijswinnaar dokter Albert Schweitzer (1875-1965).
Albert Schweitzer was een echte pionier. Al meer dan 10 jaar reiken wij daarom deze echte ‘Pioniersprijs’ uit aan het beste initiatief of idee.

 

Onze organisatie

Bestuur

Een onafhankelijk bestuur vormt het bestuur van het Albert Schweitzer Fonds. Alle bestuursleden werken op vrijwillige basis aan de doelen van het fonds.

Medewerkers

Op het kantoor van het ASF in Utrecht werken 3 medewerkers. Zij houden zich bezig met communicatie, fondsenwerving en projectbegeleiding.

Vrijwilligers

Naast het vrijwillige bestuur werken wij met vrijwillige projectbezoekers in Afrika. Maar ook in Nederland worden wij al jaren ondersteund door vrijwilligers.

Ambassadeur

Onze ambassadeurs vertellen ons verhaal bij ziekenhuizen, bedrijven en evenementen. Hierdoor bereiken wij nog meer mensen en brengen we ons werk onder de aandacht.

Onze community

Gezondheidspioniers

Wij willen zorgen dat nog meer mensen zo snel mogelijk toegang hebben tot goede gezondheidszorg en preventie.

Het is tijd voor gezondheidszorg Afrika 2.0.

Daarom bouwen we samen met Afrikaanse en Nederlandse Gezondheidspioniers aan slimme initiatieven die het verschil maken.

Gezondheidspioniers nemen het initiatief, wij geven ze het nodige steuntje. Zo bereiken we veel.

Afbeelding Cor-Molenaar

Donateurs

Onze missie wordt mogelijk gemaakt door een bijzondere groep mensen: onze donateurs. Met hun toewijding en geloof in ons werk maken zij een blijvend verschil in het leven van mensen in Sub-Sahara Afrika. Wat inspireert en motiveert ze om ons te steunen? Lees verder om meer te lezen over hun hartverwarmende verhalen en de redenen achter hun betrokkenheid bij het Albert Schweitzer Fonds.

Partners

Afbeelding voor Partners
Afbeelding voor Partners
Afbeelding voor Partners
Afbeelding voor Partners

Wil jij ook mee helpen?

Kijk dan op de pagina ‘Help mee’ voor alle mogelijkheden waarmee jij het verschil kan maken.

Of doneer nu en help ons de projecten te financieren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.