Ga door naar hoofdcontent
ProjectenBouw van een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen – Malawi

Bouw van een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen – Malawi

Vrijdag 23 februari 2024

In Blantyre, Malawi konden kinderen met een handicap en hun ouders tot maart 2023 voor fysiotherapie en ondersteuning terecht.

Het gebouw waar de fysiotherapie en voorlichting werd gegeven werd volledig verwoest door cycloon Freddy in maart 2023. 

Om een nieuwe locatie te bewerkstelligen slaan de ouders van de kinderen, de leiders van de gemeenschappen en de aanvragende organisatie de handen ineen. Zij willen samen het centrum opnieuw opbouwen, zodat de 40 kinderen en hun ouders weer geholpen kunnen worden.

wheelchair

Doel:

Verbetering van zorg voor kinderen met een handicap

 

Afbeelding voor

gezondheidszorg

Thema:

Het toegankelijk maken van gezondheidszorg

euro

Budget:

€6.140

Family

Doelgroep:

40 gehandicapte kinderen en hun ouders

Malawi

Locatie:

Blantyre, Malawi

Afbeelding voor

HEART

Gezondheidspionier:

Lesley Kapile

Project

Doelstelling en doelgroep

Project

De herbouw van het revalidatiecentrum en aansluitend het geven van fysiotherapie en voorlichting. De kosten bestaan voornamelijk uit de constructie van het centrum en de aanschaf van materialen.
Er is een geschikt stuk grond gevonden en door de gemeenschap beschikbaar gesteld. Op deze locatie is al water aanwezig. Speciale toiletten zullen door de organisatie in samenwerking met de lokale gemeenschap worden gebouwd.

Doelstelling en doelgroep

Lokale zorgmedewerkers en 2 fysiotherapeuten zijn aangetrokken voor de zorg van de kinderen in het nieuw te bouwen centrum. De organisatie heeft eerder met succes een revalidatiecentrum gebouwd in een andere streek in Malawi.
De organisatie werkt nauw samen met de ouders en gemeenschappen. Zij dragen o.a. bij via arbeid en met land. Het project is onderdeel van een bestaand programma voor kinderen met een handicap

Revalidatie is ontzettend belangrijk voor deze kinderen. Ook het trainen van ouders in de omgang met de fysieke beperkingen van de kinderen is essentieel voor de gezondheid van de kinderen.

In het te bouwen centrum zullen de kinderen niet alleen fysiotherapie krijgen; ook de ouders leren hoe ze het beste om kunnen gaan met de fysieke beperkingen van hun kind.

Afbeelding CBR BUILDING AFTER ROOFING LEVEL
Afbeelding PARENT FEEDING HER BOY CHILD AFTER REHABILITATION SERVICES

Gezondheidspionier Lesley Kapile

Lesley Kapile is medeoprichter van Chitani Community Sustainable Development Organization, een lokale niet-gouvernementele organisatie gevestigd in Blantyre en Mulanje in het zuiden van Malawi.

Lesley zet zich als programmamanager in voor diverse belangrijke projecten zoals het beëindigen van kindhuwelijken, het bevorderen van onderwijs voor kwetsbare meisjes en adolescenten en computertraining voor jongeren.

Afbeelding PICTURE FOR LESLEY KAPILE

Wil jij ook mee helpen?

Kijk dan op de pagina ‘Help mee’ voor alle mogelijkheden waarmee jij het verschil kan maken.

Of doneer nu en help ons de projecten te financieren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.