Ga door naar hoofdcontent
ProjectenDe bouw van een grote apotheek bij de St. John polikliniek – Ghana

De bouw van een grote apotheek bij de St. John polikliniek – Ghana

Maandag 19 februari 2024

De St. John polikliniek staat in de plattelandsregio van het Akyemansa District in Ghana. De polikliniek heeft een hele belangrijke functie in de regio. Mensen komen van heinde en ver voor medische zorg en het kopen van medicijnen.

De huidige apotheek in de St. John polikliniek is veel te klein voor de 15.000 patiënten uit de regio die jaarlijks de apotheek bezoeken. Kwetsbare mensen moeten bij een bezoek vaak lang wachten en hebben geen plek om even te gaan zitten. 

De gangen zijn vaak overvol met wachtende mensen. Dit leidt soms tot ongezonde situaties. Ook is er weinig ruimte voor het personeel om goed hun werk te kunnen uitvoeren en om medicijnen en zelfzorggeneesmiddelen op te slaan.
Het personeel geeft aan dat dit de dienstverlening niet ten goede komt. Ook de patiënten klagen over het gebrek aan ruimte en de bereikbaarheid van de apotheek.

Er is noodzaak en behoefte om de huidige apotheek uit te breiden.

pregnant belly

Doel:

De bouw van een grote apotheek bij de polikliniek

 

Afbeelding voor

gezondheidszorg

Thema:

Het toegankelijk maken van gezondheidszorg

euro

Budget:

€7.549,-

kenia

Doelgroep:

15.000 patiënten op jaarbasis

kenia

Locatie:

Akyem Ofoase, Ghana

 

Afbeelding voor

HEART

Gezondheidspionier:

Florence Adzakpah

Project

Doelstelling

Planning (onder voorbehoud)

Project

Er komen jaarlijks ruim 15.000 mensen vanuit de regio naar de St. John polikliniek. De huidige apotheek in de polikliniek is echter veel te klein voor dit aantal patiënten.
Er is geen wachtruimte, waardoor mensen overal en nergens op de grond moeten zitten.

Het project is het realiseren van een grote apotheek met voldoende wacht-, medicijnopslag- en werkruimte. De polikliniek kan zelf 30% van de bouwkosten opbrengen maar mist de financiële draagkracht om het project helemaal te financieren.

Doelstelling

  • De bouw van een grote wachtruimte met voldoende plek voor zwangere vrouwen, ouderen, moeders met kinderen en minder valide mensen.
  • Een verkoopbalie waar bezoekers medicijnen en andere zelfzorg geneesmiddelen kunnen kopen.
  • Een betegelde vloer die goed gereinigd kan worden en hygiënisch is.
  • Een opslagruimte achter de balie, waar de medicijnen en zelfzorgmiddelen schoon, droog en veilig kunnen worden opgeslagen.

Planning (onder voorbehoud)

Dit project gaat in 2024 van start.

 

 

 

 

 

 

 

Afbeelding ERUMN8sWsAA54iH
Afbeelding Microsoft Word – Pictures of the facility

Gezondheidspionier Florence Adzakpah

Florence Adzakpah is Health Manager bij de St. John polikliniek. Zij deed bij ons de aanvraag voor de bouw van de apotheek. Florence: ‘Samen met de andere zusters wil ik de bouw van onze apotheek bij het St. John ziekenhuis op het platteland in Ghana realiseren, zodat de 15.000 mensen die jaarlijks naar het ziekenhuis komen wachtruimte hebben en veilig opgeslagen medicijnen kunnen kopen. Kwetsbare mensen moeten bij een bezoek vaak lang wachten en hebben geen plek om even te gaan zitten. De gangen zijn vaak overvol met wachtende mensen. Dit leidt soms tot ongezonde situaties.

Afbeelding Florence

 

Help je mee?
Met jouw steun maak je blijvende veranderingen in mensenlevens mogelijk