Ga door naar hoofdcontent
ProjectenEen snoezelkamer voor kinderen met special needs – Kenia

Een snoezelkamer voor kinderen met special needs – Kenia

Donderdag 21 maart 2024

KidsCare Kenia geeft via hun ‘Children with special needs programma’ ondersteuning en begeleiding aan meer dan 100 kinderen met lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen en hun ouders. Een snoezelkamer ontbreekt nog in het behandelcentrum en in de regio. 

Kandidaat Albert Schweitzer Prijs 2023.

Dit project zet een snoezelruimte op voor sensorische integratietherapie, gericht op kinderen met speciale behoeften. Deze therapieën zijn ontworpen om de rust en concentratie van kinderen te verbeteren, hun welzijn te verhogen, sociale en sensorische vaardigheden te ontwikkelen, en hun cognitieve vaardigheden te verbeteren.

wheelchair

Doel:

Verbetering van zorg voor kinderen met special needs

 

Afbeelding voor

gezondheidszorg

Thema:

Het toegankelijk maken van gezondheidszorg

euro

Budget:

€13.170,-

Family

Doelgroep:

50 kinderen met een verstandelijke handicap

Locatie:

LungaLunga Sub-County, Kwale County, Kenia

Afbeelding voor

HEART

Gezondheidspionier:

Winnie Juma

Project

Doelstelling en doelgroep

Project

Het doel van dit project is het verbeteren van de vaardigheden van kinderen met ‘special needs’. Een snoezelkamer helpt de kinderen om prikkels te verwerken zodat zij minder last hebben van angst, zich beter kunnen concentreren, gemakkelijker sociaal contact maken en hun motorische vaardigheden en cognitieve ontwikkeling verbeteren.

Doelstelling en doelgroep

Het gaat om kinderen met onder andere autismespectrumstoornissen, cerebrale parese, problemen met de vestibulaire coördinatie, problemen met het verwerken van sensorische prikkels, ADHD, slechte visueel-motorische coördinatie, slecht evenwicht en slechte symmetrische/ asymmetrische bilaterale coördinatie.

Met dit project kunnen de kinderen een sensorische integratie behandeling krijgen in het huidige behandelcentrum en hoeven ze geen 701,6 km te reizen voor dergelijke zorg. Hun welzijn en gezondheid zal door de therapieën aanzienlijk verbeteren. De staf zal getraind worden gericht op optimaal gebruik van de snoezelkamer. Start: 2024.

Afbeelding WhatsApp-Image-2023-10-05-at-15.32.24-1024×768
Afbeelding WhatsApp Image 2023-10-05 at 15.38.24

Gezondheidspionier Winnie Juma

Winnie Juma is een veelzijdige professional met ervaring in Early Childhood Education, Counseling Psychology, Project Management, en Monitoring & Evaluation. Haar passie ligt bij geestelijke gezondheid, kinderontwikkeling, gemeenschapsontwikkeling, en projectmanagement. Als gelicentieerd associate professional counselor zet ze haar expertise en persoonlijke ervaring in om anderen te helpen groeien.

Winnie’s passie ligt bij het welzijn van kinderen, wat blijkt uit haar betrokkenheid bij geestelijke gezondheid sinds haar tijd als peer educator op de middelbare school. Ze is vastbesloten om toekomstige generaties aan te moedigen om hun passies na te streven en positieve veranderingen teweeg te brengen.

Afbeelding Winnie-e1705405337961-1024×755

Wil jij ook mee helpen?

Kijk dan op de pagina ‘Help mee’ voor alle mogelijkheden waarmee jij het verschil kan maken.

Of doneer nu en help ons de projecten te financieren.

Meld je aan voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.